Na návštěvě u partnerů v Bavorsku

01.05.2012 21:57

        Čtrnáct studentů z nižšího gymnázia se v neděli 22/4 vydalo navštívit své německé přátele ve městě Neumarkt, se kterými už od září pracují na eTwinningovém projektu „ An Old Neighbour and New Friend“ („Starý soused a nový přítel“). Komunikačním jazykem projektu i našeho setkání byla angličtina, kterou jsme si během uplynulých pěti dnů opravdu pořádně procvičili. Pokud jde o cizí jazyk, někdy se během jednoho týdne mimo školu můžete naučit víc než za několik týdnů běžné výuky.

        Paní Nina Sklenar, která je koordinátorkou projektu za německou stranu, spolu se svými žákyněmi  připravila na celý týden pestrý program, např. slavnostní přivítání paní místostarostkou na radnici, výlet do Norimberku a zde prohlídka Národního muzea s anglicky mluvícím průvodcem, návštěva úžasného halového hřiště Wölpiland s velkými trampolínami a dalšími atrakcemi, výšlap na zříceninu hradu Wolfstein s nádherným výhledem na celé město či závěrečný slavnostní společenský večer pro nás, naše partnery a jejich rodiče v atriu školy. Naše první projektové setkání bylo skutečně skvělé a těšíme se, že se se svými partnery z Neumarktu setkáme znovu na podzim, tentokrát ve Vysokém Mýtě.

        Závěrem bych chtěla tlumočit pochvalu za kázeň, zdvořilost a milé vystupování, kterou našim studentům vyslovila paní ředitelka i němečtí rodiče. Myslím, že jsme v Bavorsku skvěle reprezentovali jak naši školu, tak i Českou republiku.

 

Více se dozvíte o naší návštěvě v Neumarktu a také na fotografie se můžete podívat ZDE.

Vyhledávání